13 Şubat 2011 Pazar

Yeni Macbook Pro'lar 1 Mart'da çıkacak olabilir...

En son güncellemesini 2010 Nisan ayında alan ve normalde 8-10 ayda bir güncellenen Macbook Pro serisi miadını çoktan doldurmuşken zaten beklenen güncelleme ile ilgili tarih spekülasyonları ortaya çıktı...


Güncellenme periyodunun sonlarına yaklaşmışken çok fazla tarih spekülasyonunun zaten ortaya çıkacağı aşikarken gerçekliğine %100 emin olamasak da ilk iddia Danimarkalı blogcu Kenneth Lund'dan geldi. İddiasına göre Danimarka'da bir Apple Store'da görevliyle konuşmuş ve görevli stokların eritildiğini ve oldukça azaldığını, yeni Macbook Pro'ların da 1 Mart'ta geleceğini söylemiş.


Yeni Macbook Pro'dan beklenenler;

Yeni Macbook Pro serisinin Intel'in yeni geliştirdiği Sandy Bridge işlemcilerine geçmesi ve Macbook Air dizaynıyla birkaç dizayn benzerliğinin olması bekleniyor. Bilindiği gibi yeni Macbook Air serisinde daha az yer tutması ve daha hızlı olması açısından mekanik sabit diskler yerine sabit SSD'ler kullanıldı ve hiçbir Macbook Air'de DVD/CD sürücüsü yok. Bu gibi birkaç ufak dizayn değişikliğini yeni Macbook Pro'larda görebiliriz. Ayrıca daha yeni ve daha güçlü ekran kartları da kullanılabilir. Blu-Ray veya USB 3.0 desteği gibi özellikler ise Steve Jobs'un bazı maillere daha önceden verdiği ipucu veren cevaplarından dolayı henüz beklenmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder