11 Şubat 2011 Cuma

Apple yeni bir sektöre girmeye mi hazırlanıyor?

Apple'ın yayınladığı en son iOS 4.3 betasında bulunan birkaç satır kodda Apple'ın Apple TVsiyle birlikte konsol oyunculuğu sektörüne girmeye hazırlandığı ve bunun için testler yapmakta olduğu olasılığı ortaya çıktı...
Şu an piyasada olan Apple TV ve kumandası

Kodlarda oyun konsol kontrol koluna,(playstation 3'deki sixaxis kolu gibi) online oyun merkezi tarzı bir şeye(XBox Live gibi) ve bir online oyun mağazasına referanslara rastlandı. Eğer rastlantılar doğru çıkarsa ve Apple oyun sektörüne girerse konsol olarak Apple TV'yi kullanacak ve Xbox, Playstation, Wii'nin aksine oyunlar CD, DVD, Blu-Ray, Hard Disk gibi bir yerde depolanıp, kaydedilip oynanmayacak. İnternet üzerinden yayın yoluyla oynanacak ve oyunlar çok büyük çoğunlukla online oyunlar olacaklar.

Bildiğimiz gibi şu anki Apple TV'nin 8 GB sabit diski var ve filmleri, dizileri internet üzerinden stream etme şekliyle görüntülüyor. Eğer aynı cihaz oyunculuk piyasasına da girerse oyunları da aynı şekilde internet üzerinden yayın(yani stream) şeklinde oynatacak. Apple'ın yakın bir gelecekte AppStore gibi büyük bir oyun mağazası kurması ve büyük oyunların da Apple TV konsoluna yapılıp oynanması içten bile değil.

Şu an piyasda olan Apple TV geçtiğimiz Eylül ayında daha yeni ve küçük kasasıyla piyasaya çıkmıştı. iPhone 4 ve iPad'de de kullanılan Apple A4 işlemcisini kullanmakta. Apple'ın zaten Apple TV için iOS cihazlarında yaptığı gibi bir uygulama merkezi kurması bekleniyordu, belki de içinde en popüler, en son oyunlar da olacak. Bakalım Apple bilgisayar, müzik, cep telefonu derken şimdi de oyun konsolu piyasasını ele geçirecek mi? Eğer öyleyse; Sony, Microsoft ve Nintendo'yu zor günler bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder