6 Şubat 2011 Pazar

iPad 2 dedikoduları...

2011 Şubat ayının ilk günlerini yaşadığımız şu günlerde Amerikan Apple camialarında yeni nesil iPad dedikoduları dolaşıyor. Bu dedikodular önceden iPhone 4'ü ve iPad'i sızdıran kaynaklardan yani güvenilirliği sağlam.

Dedikodulara göre yeni nesil iPad, (bahsedildiği üzre iPad 2) Şubat ayının sonunda Apple'ın sunacağı özel bir tanıtımla basına gösterilecek. Piyasaya çıkış tarihiyle ilgili bir bilgi ise söz konusu değil ama tahminler Mart ayını gösteriyor. Gelen bilgilere göre yeni iPad'de tahmin edilen teknik özellikler şöyle;

-Daha küçük bir ekran: Fabrikalardan çıkan ekran numuneleri, yeni iPad kılıf kalıpları, piyasanın içinde yer alan bazı insanların verdiği demeçler yeni iPad'in ekranının diğerlerine göre daha küçük olacağını tahmin ettiriyor. Önceki 9.7 inç ekranın yerine 7 inç ekran olacağı söylentiler arasında. Ama başka bir söylenti de eski boyuttaki iPad'in de kalacağı, yani iPad iki seçenekle gelecek deniyor artık. iLounge sitesinin yaptığı mockup(yani olası ürünün maketi) ile iPad'in karşılaştırması şu şekilde;


Fabrikadan sızan bir çerçeve fotoğrafı

Aynı zamanda iki boyda ekrana sahip iPadlerin satışa çıkarılacağının tahmin edildiğini söylemiştik. Bu tahmini doğrulayan bir başka fabrika sızıntısı fotoğraf da yeni iPad ekranının kalitesinin hem üretim kalitesi hem de vereceği görüntü kalitesi açısından çok daha kaliteli olacağını gösteriyor.

-Daha güçlü hoparlör: Sızan kılıflar çok daha büyük bir hoparlör olduğunu gösteriyor, bu da çok daha güçlü bir hoparlörü gösteriyor.
-Daha ince ekran, daha güçlü işlemci ve gün ışığında kalite: Ocak ayının sonlarında Concord Securities adlı şirketten bir analist Apple hakkında gizli bilgi sahibi olduğunu iddia etti ve onun iddaalarına göre yeni iPad'in ekranı daha ince olacak    (%30-35 kadar), gün ışığında yansımayı engelleyen ekran ve eskisindeki Apple A4 işlemciye karşın çift çekirdekli 1.2 GHz işlemci olacak. Oldukça güçlü iddialar bunlar. Hepsinin gerçekleşmesi çok güzel ve gelişmiş bir iPad çıkartır karşımıza.
-Ön ve arkada kamera, facetime desteği: Sızmış olan iPad 2 kılıfları yeni iPad'in ön ve arkasında kamera olduğunu gösteriyor. Kameraların niteliğine dair bir bilgi yok ancak kameraların varlığı FaceTime desteği olacağının da büyük göstergesi. FaceTime aletlerini Mac,iPhone,iPod touch derken gittikçe büyüten Apple da ileride çok büyük bir video konuşma network'ü kuracağını gösteriyor.
-Titreşim: Aynı zamanda iPad 2'de titreşim motorunun olacağı söyleniyor. İletiler ve uyarıcılar için iPhonedaki gibi bir yol kullanılacak belki de.
-Birkaç yeni port ve SD kart girişi: Yine sızmış olan kılıflardan görüldüğü üzre birkaç yeni giriş ve SD kart girişi olacak gibi gözüküyor.

Sızmış olan kılıflardan birinin resmi


iPad 2'nin çıkışına çok az süre kalmışken dedikodular böyle. Bazı çok güçlü iddialar da var bazı oldukça mantıklı iddialar var. Eğer dedikoduların hepsi gerçek olacak olursa mükemmel iPad çıkmış olacak sanırım. Hangilerinin gerçek olup olmadığını da zaman geçtikçe öğreneceğiz...

1 yorum: