19 Şubat 2011 Cumartesi

Apple Çin'deki pazarını büyütme peşinde...

Apple'ın Çin'deki pazar payını büyütme çabasında olduğu yeni ve en büyük mağazanın Apple tarafından onaylanmasıyla kesinleşti. Apple şimdi de Çin sınırlarındaki en büyük mağazasını yine Shanghai'da açma ve Çindeki pazarını büyütme peşinde...
Shanghai, Pudong'da açılan ilk Apple Store, görünüşü oldukça güzel

Apple'dan bir kişi Shanghai'da Apple'ın yeni bir mağaza açacağını doğruladı, yeni mağazanın açılmasının sebebi var olan Çin Apple Store'ları insanların tıka basa doldurması. Çin'deki Apple Store'lar günlük ortalama 40.000 ziyarteçi alıyor ve bu A.B.D. ortalamasının yaklaşık dört katı daha fazla. Bu ilgi fazlalığı Apple'ın ilgisini çekmiş ve Shanghai'ın meşhur Nanjing Road caddesine yeni (ve Çin'deki en büyük) mağazanın açılacağı kesinleşmiş.

Bu mağaza ile birlikte Apple'ın Çin'deki mağaza sayısı toplamda 5 olacak. Şu an 2 tane Pekin'de, 2 tane de Shanghai'da var. 2010 yılının başında Apple'ın 24 ay içerisinde Çin'de toplam 25 mağaza açacağı açıklanmıştı ancak oldukça büyük mağazalar açılması sebebiyle bu hedef daha uzun bir zaman aralığına yayılmış durumda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder