9 Şubat 2011 Çarşamba

iPhone'un şarjından en fazlasını almak için 3 ipucu...

Eğer bir iPhone kullanıcısıysanız; uygulamalar olsun, oyunlar olsun, internette dolaşmak olsun mutlaka pilinizi son damlasına kadar kullanıyorsunuzdur. Keşke pilimi daha uzun süre kullanabilsem diyorsanız doğru yazıyı okuyorsunuz. Bu yazıda bir dolu şarjdan en fazlasını alabilmeniz için bazı ipuçları bulacaksınız...


İşte iPhone'un pilini en uzun süre kullanmak için bazı ipuçları;

İpucu #1: İhtiyacınız olmayan şeyleri kapatın;


Kullanmadığınız şeylerin arkada çalışarak pil tüketmesine izin vermeyin. Mesela wi-fi kullanmıyorsanız wi-fi'ı kapatın ki iPhone arkada wi-fi ağları aramaya devam etmesin. Bluetooth'u kullanmıyorsanız kapatın. 3G şebekesini kullanmıyorsanız kapatın. 3G de çok pil tüketen bir teknolojidir.

3G'yi kapatmak için: Settings<General<Network altında Enable 3G'yi 'Off' konumuna getirin.
Bluetooth'u kapatmak için: Settings<General<Bluetooth altında Bluetooh'u 'Off' konumuna getirin.

 


Bunların üzerine iPhone 3GS veya iPhone 4 gibi multitasking destekleyen bir iPhone kullanıyorsanız arkada çalışan programlardan kullanmadıklarınızı kapatın.

Arkada çalışan programları kapatmak için: Ekranın altında bulunan home button'a iki kere basın, aşağıda açılan yeni kısımdaki ikonlardan herhangi birinin üzerine basılı tutun, ikonlar titremeye başladığı zaman sağ üstlerinde bulunan çarpıdan hepsini tek tek veya istediklerinizi kapatabilirsiniz.

İpucu #2: Push Notification'ları kapatın;


Settings-Mail, Contacts, and Calenders altındaki Fetch New Data kısmına girin. Push opsiyonunu 'Off' konumuna getirin ve Fetch kısmından 'Hourly' 'i seçin. Bu seçenek telefonunuzun maillerinizi her saat başı kontrol etmesini sağlayacaktır ve unutmayın, ne kadar az kontrol etmek için zaman harcarsa o kadar az pil harcar. Eğer pilinizden gerçekten en fazlasını almak istiyorsanız Fetch kısmında 'Manually' seçin ama bunu yaparsanız Maillerinizi manual olarak girip kendiniz kontrol etmek zorunda kalacaksınız.

 


İpucu #3: Parlaklığı abartmayın;


Telefonun ekran parlaklığı da oldukça pil yiyen bir kaynaktır. Parlaklığı görebileceğiniz bir seviyeye kadar kısmak size hiçbir şey kaybettirmezken pil ömrü kazandırır. Güneşin altındayken parlaklığı oldukça açmanız gerekirken akşamları veya içeride olduğunuz zamanlarda parlaklığı %20'ye kadar bile kısabilirsiniz.


Parlaklığı kısmak için: Settings-Brightness altında parlaklık seviyesi ile istediğiniz seviyeyi bulana kadar oynayın.


Bu ipuçlarını elinizden geldiği kadar uygularsanız iPhone pilinizin eskisine göre daha uzun süre dayandığını göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder