18 Şubat 2011 Cuma

2011'de üretilecek dokunmatik ekranların %60'ı Apple'a...


Apple, 2011 yılı hedeflerinden biri olan 40 milyon iPad satmayı gerçekleştirebilmek için 2011 yılının kapasitesinin neredeyse %60'ını sipariş olarak verdi...
ham halde dokunmatik panel

2011 yılında üretilebilecek bütün dokunmatik panellerin %60'ı Apple tarafından parsellenmiş durumda. Aynı zamanda bazı tablet pc yapımcılarından gelen haberlere göre şu sıralar daha alt sıralardaki firmaların dokunmatik ekran bulmaları çok zor. Çoğu yapımcı tablet için gerekli olan dokunmatik ekran stoku ve üretimi azlığından yakınıyor. Apple 'Wintek' veya 'TPK' gibi büyük dokunmatik panel üreticilerinin kontrolünü elinde bulunduruyor. Apple'ın bu çok büyük siparişi üstüne Research in Motion, Motorola, HP gibi firmaların da dokunmatik panel siparişleri vermesi hem daha küçük şirketlere hiç dokunmatik ekran bırakmayıp parça buldurmuyor, hem de dokunmatik panel üreticilerindeki gelmiş geçmiş en büyük stok eksikliğini yaşatıyor.


Apple daha önce üç ayrı şirkete uzun süreli ürün temini garantisi için  3.9 milyar dolar ödediğini açıklamıştı ancak bu üç şirketin hangi şirketler olduğu veya o şirketlerde ne üretildiği söylenmemişti. Bu haberle birlikte Apple'ın LCD, dokunmatik ekran teminini garantiye aldığı ortaya çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder